dimarts, 25 de març del 2014

ESTUDIEM L´EDAT ANTIGA. FEM "GARUM"

Continuem estudiant l´edat antiga. Ciutats, temples, íbers, calçades, déus, imperis, comerç, legions, .... Però també podem estudiar la vida quaotidiana d´aquella gent. I això és el que hem fet. Ens hem animat a fer una recepta a l´estil romà. Hem estudiat el què menjaven. I per això hem fet GARUM. Ho menjaven els romans.

Necessitem:

* Anxoves en llauna                                                   * Pebre
* Oli                                                                         * Mel
* Vi (no n´hi posarem)                                               * Ous durs

Amb aquesta recepta, els legionaris romans van conquerir tot el seu imperi!!!!

Aquesta recepta, els romans l´incloïen en molts dels seus plats. Originàriament, es feia amb vísceres de peix, peixos petits i sang de peix, tot fermentat dins d´aigua i sal. No sona gaire bé, oi? Doncs als romans els encantava!!!

OUS DURS AMB GARUM

1- Primer has de fer la pasta de garum.

* Barreja el contingut de les llaunes d´anxoves amb oli. Amb l´ajuda d´un adult, cal que ho batis amb la batedora fins que quedi una crema espessa.
* Un cop obtinguda la crema, afegeix- hi una mica de pebre i mel. Remena- ho bé.

2- Amb els ous durs, els peles i els talles per la meitat.

3- Col- loca les meitats dels ous durs en un plat i posa damunt de cada un una cullerada de garum.

I ja tens ous durs amb garum, un àpat típic romà!!!!

Comlementarem aquesta activitat amb una fitxa a classe, comparant els àpats dels romans amb els nostres, què menjaven i què mengem; nombre d´àpats que feien,...

D´aquesta manera treballem de manera competencial l´assignatura de medi social; expressió oral, aprendre a aprendre,..., i al mateix temps ens ho passem d´allò més bé!!!

Mireu com ho hem fet. BONA CUINA!!!!



1 comentari:

  1. El garum estava molt boooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina

Vols fer el teu comentari?